Nie no rozumiem ciebie ale ten koles który miał OCP na Megance wie co to ocp ma Octavie a naklejką na Megance poprostu manifestuje swoją przynależnośc do tego forum i to jest ok.
Dolewacie w zime jakieś uszlachetniacze do TDI?
Zwiń
X
-
Ja dodaje Castrol TDA cena ok 40-50zł Bez problemów Autko bylo w Austrii i po 2 tygodniach bez zapalania na mrozie nawet sie nie zakrztusiło Pali od ręki .. To samo u nas w zeszłą mroźną zime.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja dolewam srodka SHELLA do ropy .. i jak pisze NECK99 -> zero problemów zimie z paleniem .... choźć auto stało tydzień beze mnie...
Komentarz
-
ja uzywam (chyba najbardzie wychwalanego) Diesel Skydd'aPlanujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
bezduszny
Do tej pory "tabor" tankował na zimę Verve... i nie było problemów z odpalaniem. Fakr, że przed zimą kontrola świec żarowych obowiązkowa.
Do A8 i Vivaro (tegoroczne nabytki) leję też i na razie nie ma problemów... nawet z nadmiarem dymienia o dziwo. Przyjdą mrozy i zweryfikują moje poczynania
Komentarz
-
Re: Dolewacie w zime jakieś uszlachetniacze do TDI?
Zamieszczone przez cerzamWitam! Mam pytanko czy dolewacie coś do paliwa w czasie morzów? Jezeli tak to co? Jezeli nie do dlaczego - czy moze na coś szkodzą? Chodzi mi o silnik 1,9 TDI 110 konikówByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
witam, nic nie dolewam, od nowości tankuję vervę i w zeszłą zimę odpalał przy -35, a koleżance na narmalnym ON orlenowskim (też w 01) nie odpalił. Jednak paliwo na duże znaczenie.Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YubYwitam, nic nie dolewam, od nowości tankuję vervę i w zeszłą zimę odpalał przy -35, a koleżance na narmalnym ON orlenowskim (też w 01) nie odpalił. Jednak paliwo na duże znaczenie.
[ Dodano: Pon 11 Gru, 06 11:03 ]
Zamieszczone przez cerzamChyba sie jednak zdecyduje na Castrol TDA. No chyba, że jeszcze coś innego polecicie.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Xeramic diesel protector - sprawdzał sie w escorcie 1.8 TD, sprawdził się też ubiegłej zimy o o2 (odpalała przy -27)... Nie wiem, czy bez xeramica by nie odpalała, ale takich rzeczy wolę nie sprawdzaćSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Ja dolewam, raz na 30 tys kkm, Motorlife, przed tankowaniem, cała buteleczka i pełen bak.
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LucaJa dolewam, raz na 30 tys kkm, Motorlife, przed tankowaniem, cała buteleczka i pełen bak.
PozdrawiamByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kodyzakPolecam diesel skydd firmy Black Arrow. Sprawdzony i tani.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoAle Motorlife z tego co wiem to nie jest dodatek mrozowy do ON. W tym wypadku ma poprawiać smarowanie pompy. Ja go stosowałem 2 razy do oleju silnikowego...."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonA powiedzcie mi jak to się dolewa do paliwa: do każdego tankowania trochę czy całą flaszkę i starcza to na jedno tankowanie czy na kilka? Jak to wychodzi z kosztami tego czy to nie jest jakoś drogo?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonA powiedzcie mi jak to się dolewa do paliwa: do każdego tankowania trochę czy całą flaszkę i starcza to na jedno tankowanie czy na kilka? Jak to wychodzi z kosztami tego czy to nie jest jakoś drogo?
Dolewa się do pełnego baku. 500 ml starczy na 10 tankowań. Jedna dolewka to 16,93/10 czyli 1,69 zł (nie uwzgledniając kosztów przesyłki). Chyba tanio. Te różne wynalazki z markami Shell, Castrol itp są po prostu droższe. Ale niech się wypowiedzą Ci, którzy je stosują.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kodyzakZamieszczone przez BioBogonA powiedzcie mi jak to się dolewa do paliwa: do każdego tankowania trochę czy całą flaszkę i starcza to na jedno tankowanie czy na kilka? Jak to wychodzi z kosztami tego czy to nie jest jakoś drogo?
Dolewa się do pełnego baku. 500 ml starczy na 10 tankowań. Jedna dolewka to 16,93/10 czyli 1,69 zł (nie uwzgledniając kosztów przesyłki). Chyba tanio. Te różne wynalazki z markami Shell, Castrol itp są po prostu droższe. Ale niech się wypowiedzą Ci, którzy je stosują.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kodyzakPolecam diesel skydd firmy Black Arrow. Sprawdzony i tani.
Można śmiało stosować w ciągy całego roku.
zobacz sobie jeszcze tutaj dyskusję: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ighlight=skyddaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
Komentarz